Priser

Prisen på en båd hænger i grove træk sammen med dens vægt - en båd på 100 kg. vil altså som tommelfingerregel koste en tiendedel af en båd på 1 ton.

Bør en stor, tung båd ikke have en lavere kilopris end en lille? Jo, der er nogle stordriftsfordele ved at bygge stort. Til gengæld har større både også ofte kompliceret og dyr teknik ombord, og apteringen på større fartøjer er dyr og tidskrævende at bygge.

Ud over bådens vægt, afhænger prisen naturligvis også af typen af konstruktion, materialevalget og om det er en båd med sejl, årer eller motor.

De fleste af de både, jeg tilbyder, er små og lette. På trods af, at de er håndbyggede, er de derfor også billige, sammenlignet med større og tungere både.

For de fleste små træbådes vedkommende går ikke helt galt i byen, hvis man regner med en kilopris i omegnen af 2000 kr. Der vil dog være udsving, således at nogle både af simpel konstruktion vil ligge på en kilopris under de 2000 kr, og andre, meget letbyggede både med en mere tidskrævende konstruktion, kan have en kilopris der nærmer sig de 4000 kr.

Selvfølgelig vil man ikke krydse Atlanterhavet i en lille jolle - det er ikke det brugsscenarie, den er konstrueret til. Men vi mener, at småbådene kan give nogle helt andre, og mindst lige så store oplevelser som de store både, og det til en brøkdel af prisen.

Der vil også være udgifter forbundet med vedligehold, men for en lille, velholdt træbåd er de meget små. Du kan stå for vedligeholdet selv, eller hvis du ikke vil bekymre dig om det, kan du benytte dig af min servicepakke.

Kontakt mig , hvis du gerne have et uforpligtende prisoverslag på din drømmebåd.